Experienţă Italiană autentică la Trattoria Buongiorno.

Experienţă Italiană autentică la Trattoria Buongiorno.

Italia este cunoscută atât pentru atmosfera romantică şi pentru mâncarea italiană delicioasă, dar mai ales pentru diversele tipuri de locuri în care poţi mânca şi care se întâlnesc la tot pasul.

Spre deosebire de restaurantului italian, care avea o atmosfera formală, iniţial, trattoria italiană era de obicei o familie de business, un loc nepretenţios în care găseai mâncare bună şi din belşug. Mama sau bunica gătea, meniul era restrâns la câteva feluri tradiţionale de mâncare italiană în funcţie de regiune. Tatăl de obicei era cel care se ocupa de partea financiară a business-ului, făcând notele de plată pentru clienţi şi aprovizionând afacerea. Copiii erau cei care serveau clienţii. Decorul locaţiior variau de la familie la familie, unele neavând mese separate, ci mese obişnuite de familie. Preţurile erau de obicei mai mici decât într-un restaurant obişnuit. În trattoriile italiene de obicei nu existau meniuri printate, serviciul era casual, vinul era vândut la carafă, nu la sticlă şi focusul era pe fidelizarea clienţilor nu pe extinderea felurilor de mâncare. Câteodata mâncarea de la trattoria se putea lua la pachet. Cuvântul Trattoria vine din traiteur, din limba franceză, care înseamnă furnizor de mâncare (pentru a fi luată la pachet).

În ultimii 20 de ani acest tip de trattoria italiană se găseşte foarte greu, trattoria devenind mai degrabă un tip de restaurant fast food care este mai simplu şi în care simţi savoarea locului - atmosfera italiană tradiţională – mai pregnant decât într-un restaurant. Ca şi locaţie, de obicei sunt aşezate pe străzi mai laturalnice şi mai puţin aglomerate.

Bucătăria italiană are o varietate mare de ingrediente de la fructe de mare, vegetale, sosuri, carne şi diferă mult de la regiune la regiune. În Nordul Italiei, de exemplu, peştele, cartofii, cârnaţii, carnea de porc şi diferitele tipuri de brânză sunt cele mai folosite ingrediente. În zona centrală, însă se folosesc toate tipurile de carne, peşte şi în mod special brânza Pecorino. Bucătăria italiană mai este recunoscută pentru diferitele tipuri de paste: penne, macaroane, spaghete, lasagna şa. Pastele cu sos de tomate sunt răspândite în toată Italia; iar pastele cu ravioli sau tortellini sunt iarăşi cunoscute în toată lumea.

În restaurantele Trattoria Buongiorno din Bucureşti, ţi-am pregătit o experienţă italiană: atât atmosfera romantică a Italiei, cat şi un meniu variat cu fructe de mare, paste, pizza italiană, un vin ales de Toscana şi nu în ultimul rând un Tiramisu delicios. Te aşteptăm în locaţiile Trattoria Buongiorno!

Opinii? Sugestii?
Citygrill te ascultă!
0731 49.18.49
office@citygrill.roAbonare newsletterDescoperă Buongiorno
Descoperă Buongiorno Lido
Evenimente şi petreceri
Trattoria Italiană

Rezervări

Căutăm parteneri
Grupul City Grill caută locații cu
potențial pentru noi restaurante.

octav.dura@citygrill.ro

Căutăm furnizori
Grupul City Grill caută furnizori de
produse alimentare de calitate.

paul.iftode@citygrill.ro

Suntem pe Trip Advisor
Află ce cred clienții noștri despre
experiența din restaurantul nostru.

Buongiorno Victoriei
Buongiorno Primăverii
Buongiorno Lido
Buongiorno Centrul Istoric
buongiorno-lido evenimente-si-petreceri trattoria-italiana